Ik ben jeugdzorgwerker

Ik ben jeugdzorgwerker

Ervaar je werken met jongeren afkomstig van de straat, neigend naar (licht) crimineel gedrag als een uitdaging? Zou je graag wat meer aansluiting erbij vinden? Gewoon, omdat het eigenlijk een heel toffe doelgroep is om mee te werken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Met de Streetcare methodiek als basis nemen we je mee in alles wat nodig

is om te leren werken met deze doelgroep! Inspirerend, confronterend en dynamisch is waar onze trainingen bekend om staan. Onze trainingen worden in nauwe samenwerking met XLGroup bv vormgegeven.

Wij hebben de volgende trainingen in ons aanbod;

Ervaar je werken met jongeren afkomstig van de straat, neigend naar (licht) crimineel gedrag als een uitdaging? Zou je graag wat meer aansluiting erbij vinden? Gewoon, omdat het eigenlijk een heel toffe doelgroep is om mee te werken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Met de Streetcare methodiek als basis nemen we je mee in alles wat nodig is om te leren werken met deze doelgroep! Inspirerend, confronterend en dynamisch is waar onze trainingen bekend om staan. Onze trainingen worden in nauwe samenwerking met XLGroup bv vormgegeven.

Wij hebben de volgende trainingen in ons aanbod;

Verdiepingstraining Streetcare Methodiek

Korte omschrijving van de training
Steeds meer jongeren glijden af naar (licht)crimineel gedrag. Het bieden van perspectief wordt steeds moeilijker, en aansluiten vanuit de hulpverlening bij de cultuur van de straat die deze jongeren met zich meebrengen wordt ook steeds moeilijker.
Streetcare richt zich als methodiek op het anders kijken, anders denken en anders werken met deze jongeren. Inzichten van de straatcultuur, een vernieuwende kijk op de inzet van preventie en een diepgang op aansluiten bij het gezinssysteem waarbij de Straatcultuur een wezenlijke rol in de dynamiek speelt komen aan bod.
Met deze training krijg je handvatten wat nodig is om in verbinding te komen met deze doelgroep, leer je vanuit deze verbinding grenzen stellen en ben je in staat het gezinssysteem te betrekken bij deze aanpak.

Resultaat na het volgen van de training

Na deze training heeft de professional;

 • Voldoende kennis van de straatcultuur;
 • Een goed zicht op het preventieve voorliggende veld;
 • handvatten om te werken vanuit presentie;
 • handvatten om te laveren tussen repressie en preventie;
 • Inzichten om gezin systemisch te werken met de straatcultuur als uitgangspunt;
 • geleerd meervoudig partijdig te communiceren binnen het gezinssysteem;

Na deze training heb je geleerd maar ook ervaren hoe het is om vanuit presentie te werken. Je bent in je dagelijkse praktijk in staat om aansluiting te vinden bij een complexe doelgroep jongeren wat afglijdt richting (licht) crimineel gedrag. Je bent in staat om praktische interventies toe te passen die effect hebben op zowel de individuele ontwikkeling van de jongere als de dynamiek binnen het gezinssysteem.

SKJ Registratie voor 6.6 punten

Daarnaast bieden wij de volgende trainingen aan in samenwerking met www.groupxl.nl

 • Basiskennis van Jongeren met een LVB.
 • Omgaan met LVB-jongeren.
 • Omgaan met LVB-jongeren met problematisch gedrag.
 • Straatcultuur bij Jongeren met een LVB.
 • Ontwikkelingsgericht werken met LVB Jongeren –> Volgens de handleiding ‘De steiger op’
 • Middelengebruik bij LVB Jongeren.
 • Gameproblematiek bij Jongeren met een LVB (deze training is SKJ geaccrediteerd) en wordt gegeven i.s.m. ‘Grip op Gamen’

WAAROM MOEILIJK DOEN

ALS HET SAMEN KAN

Loesje

Ik werk in het jongerenwerk en straathoekwerk

Ik werk in de jeugdzorg

Ik werk bij de gemeente